Zoeken

logo plus hiswa plus suzuki vacature met pijl

De showroom is tijdelijk gesloten vanwege de lockdown.
De werkplaats is op afspraak geopend. Afhalen van bestelde artikelen kan in overleg.  Klik hier voor meer informatie.

Namens het hele team, wensen we je in deze moelijke tijd vooral gezondheid toe. We betreuren de situatie en vragen je begrip. 
We wensen alle hulpverleners met hun naasten veel sterkte. We steunen onze dochters Kaylee en Chantalle die als verpleegkundige in het ziekenhuis persoonlijk geconfronteerd worden met deze crisis.  We leven mee met alle mensen die ziek zijn of op een andere manier ernstig benadeeld zijn door deze situatie. 

Ferry en Jolanda

We volgen de richtlijnen van de overheid en zullen op de website de meest actuele openingstijden vermelden.

 

FlevoNautica, sloepen specialist voor Flevoland, Amsterdam, het Gooi en omstreken

Ben je ook op zoek naar "genieten en ontspannen" op het water? Een gevoel van vrijheid beleven, met wind en zon op je huid?  Vanuit onze eigen passie voor watersport en met persoonlijke aandacht, helpen we je graag met het uitzoeken van je droomboot. Dit kan online, met foto`s, filmpjes of met beeldbellen. 
"FlevoNautica, thuis op het water"

  • Wijnkoeler met glazen met kortingWijnkoeler met glazen met kortingOmschrijving: Party - Champagneset De naam zegt het al, PARTY! Perfect voor feestjes met vrienden of familie aan boord. De onbreekbare materialen maken het leven aan boord meer comfortabel. Het kleurrijke design maakt het drinken uit deze glazen een feestje. Party - ...Prijs : 50,95

Suzuki heeft als eerste ter wereld een microplastic-filter ontwikkeld voor buitenboordmotoren. Met dit filter wordt het water gereinigd van microplastics, voordat het de buitenboordmotor verlaat.

  • Allereerste microplastic-filter voor buitenboordmotoren
  •  Verzamelt microplastics uit water door motor te laten draaien
  • Plan om in 2021 als accessoire bij motor aan te bieden

Microplastic
Plastic afval op zee is een steeds groter wordend milieuprobleem. Elk jaar komen er miljoenen tonnen plastic afval in zee terecht, met gigantische gevolgen voor het ecosysteem en het milieu. Dat plastic afval valt door de jaren uiteen in microplastics, plastic deeltjes die een grootte hebben tussen de 1mm en 5mm.

Kijk op you tube voor meer informatie: https://youtu.be/EsTPlOfxs6M 

Micro Plastic Collecting Device


De afgelopen tijd heeft Suzuki hard gewerkt om een apparaat te ontwikkelen dat deze deeltjes uit het water kan filteren. Door te kijken naar de werking van de buitenboordmotor, die grote hoeveelheden water oppompt voor de koeling en vervolgens terug het oppervlaktewater in laat stromen, werd het Micro Plastic Collecting Device bedacht. Met dit apparaat worden microplastics uit het water gefilterd, enkel door de motor te laten draaien. Het filter wordt na de thermostaat geplaatst. Het filtert het water dat ná de koeling weer terug het oppervlaktewater in stroomt. Op deze manier is er geen vermogensverlies voor de motor, terwijl de microplastics wel uit het water worden gefilterd.
Eerste onderzoeken met het filter in Japan bleken succesvol. Op dit moment wordt het onderzoek in andere landen voortgezet en wordt het Micro Plastic Collecting Device verder verbeterd. De doelstelling is om het filter al in 2021 als accessoire aan te bieden en in de toekomst tot de standaarduitrusting van een buitenboordmotor te laten behoren.
Suzuki Clean Ocean Project
In 2020 bestaat het Suzuki Clean Ocean Project 10 jaar. Naast de ontwikkeling van het Micro Plastic Collecting Device, blijft Suzuki doorgaan met projecten om de kustlijn op te ruimen. Daarnaast wordt ook het plastic verpakkingsmateriaal van verschillende Suzuki Marine-onderdelen vervangen door een verpakking van papier. Hiermee verwacht Suzuki jaarlijks zo’n 2,3 ton plastic minder te gebruiken. Het Suzuki Clean Ocean Project draagt bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van Suzuki.