Buiskap onderhoud Ultramar

Ultramar reinigingproducten. Uw bootkap laten reinigen?

Schimmel, algen en weerplekken. Een steeds groter probleem. Ultramar is DE specialist op het gebied van reinigen van buiskap of afdekzeil.

Vuil trekt vuil aan

Nog een belangrijke reden om het doek van uw bootkap zo snel mogelijk schoon te maken en te beschermen. Vuil trekt vuil aan. Neem nu groene aanslag. Die bekende aanslag van algen en mossen. Zit er groene aanslag op uw kap? Dan kan vuil zich juist gemakkelijk hechten aan die groene aanslag. Het stapelt zich als het ware op. Die groene aanslag zal uiteindelijk steeds lastiger te verwijderen zijn. Omdat het een combinatie wordt van groene aanslag, vuil, schimmels. Vuil en groene aanslag houden ook gemakkelijk vocht vast. En laat nu vocht weer de perfecte voedingsbodem zijn voor het groeien van schimmels. Verwijder vuil dus zo snel mogelijk.

Gebruik geen groene zeep of ander standaard middel

Ik snap dat het lastig is. Er zijn zoveel tips te lezen over het reinigen en onderhoud van een bootkap. Wat moet je nu wel en niet geloven. ‘’Reinig uw cabriokap gewoon met vloeibare groene zeep. Dat is veilig’’ zegt de zeilmaker. Dit is een tip uit de tijd van grootmoeder. Grootmoeders hebben het vaak bij het rechte eind, maar nu echter niet. Groene zeep zal het doek niet verkleuren, maar het heeft alleen wel een groot nadeel. Het laat een soort vettig laagje achter. Hoe goed u het doek ook spoelt, er blijven resten groene zeep achter in het doek. Dat kunt u goed voelen aan uw handen. Als u groene zeep gebruikt heeft en u spoelt daarna uw handen, dan blijven ze vettig aanvoelen. En juist dat vettige laagje wilt u niet op uw bootkap hebben. Die achtergebleven resten groene zeep zijn de perfecte voedingsbodem voor schimmels, algen en mossen. Het komt dus vaak voor dat een cabriodak juist sneller groen en vuil wordt na het reinigen met groene zeep. Nog een nadeel! Het vettige laagje zorgt ervoor dat het doek veel lastiger te impregneren is. Het impregneermiddel botst als het ware met dat vettige laagje.

Ultramar heeft een uitgebreidde lijn schonmaakartikelen geschikt voor uw boot. Je kan ze bij henzelf bestellen online of bij ons in de shop.