Zoeken

logo plus hiswa plus suzuki

reviews (5)
Door

★★★★★
Bedankt voor de goede service
Allereerst, bedankt voor de goede service,. We zijn blij met onze sloep, en zeer tevreden over Flevo Nautica.

Met vriendelijke groet, Yvonne
Door

★★★★★
Bedankt
Gisteren heerlijk voor het eerst de hele dag gevaren. Wat een fijne boot!
Door

★★★★★
Corsiva 690 Tender Deel 2
Inmiddels is het vaarseizoen weer ten einde en heeft onze Corsiva 690 Tender zijn eerste onderhoudsbeurt alweer gehad. Zoals beloofd, onderstaand deel twee van onze ervaringen.
Om maar meteen van wal te steken: onze verwachtingen van deze prachtige boot zijn meer dan waar gemaakt!

Wat je direct opvalt zodra je op de boot stapt, is zijn enorme stabiliteit. Praktisch geen beweging wanneer iemand aan boord komt, of wanneer iemand zich aan boord verplaatst. Dit ondersteunt zeker het luxe gevoel aan boord. De zitruimte aan boord is een van de sterke punten van deze boot. We hebben al met 8 volwassenen en twee kinderen aan boord gezeten! Wat hieraan bijdraagt is de hoogte van de buiskap. Lange mensen kunnen hier comfortabel onder zitten. Zelf ben ik 1.93m en ik kan er gewoon onder zitten. We hebben de buiskap ook een aantal maal plat gelegd, dit gaat erg goed vanwege de schuivende rails waar de kap op is gemonteerd. Wanneer de kap plat ligt gaat de bijgeleverde hoes er omheen en je hebt een adembenemend mooie sloep die op dat moment nog groter lijkt. De keuze voor de bekleding (Diamante) is echt heel goed. Met een nat doekje direct weer schoon. De uitstraling van de doorgestikte kussens is zo goed dat we vele complimenten over het interieur mochten ontvangen. Het bunkussen is overigens een must. Ziet er goed uit, dempt het geluid van de motor nog meer en je kan er heerlijk op liggen. De boot vaart was ons betreft voortreffelijk . Goede vaareigenschappen rechtuit en goede manoeuvreerbaarheid in havens en sluizen. We hebben ook op het Gooimeer gevaren en daar geeft de boot een veilig gevoel, ook al vaar je tussen de grote jongens en staan er aardige golven. Helaas kunnen we niets zeggen over de eigenschappen op hoge snelheid, aangezien wij varen met een 30pk motor van Suzuki. We halen hiermee rond de 15 a 16 km/uur en dat was ook onze bedoeling. Varen zonder vaarbewijs dus. Wellicht is 40PK te overwegen voor deze boot, maar dat is een budget kwestie. De motor van Suzuki kunnen we kort over zijn, in een woord geweldig. De motor loopt zeer soepel, is erg stil en geeft de boot een lekkere response op de gashandel. Prachtig geluid overigens wanneer je even “achteruit slaat”. Het was even schrikken toen na een aantal tochten een rood lampje ging knipperen, maar bij navraag bleek dit een signaaltje te zijn dat de eerste 20 uur er op zit. Niks aan de hand dus. Even een kleine inspectie.
We hebben het eerste seizoen gevaren zonder anti fouling. Dit is toch een tegenvallertje gebleken. Een aardige aangroei van mosselen op het onderwaterschip was hiervan het resultaat. Dus dit wordt nu geregeld.
Zijn er ook nadelen te noemen? Eerlijk gezegd hier weinig te melden. Klein dingetje zou kunnen zijn dat hoewel er veel bergruimte is, je om deze te kunnen bereiken altijd een kussen moet optillen. Minder handig als je met veel mensen in de boot zit. Echter, dit is iets wat de meeste sloepen hebben, dus daar is niet veel van te zeggen. Het standaard aangebrachte droogtoilet is wat ons betreft discutabel, nog nooit gebruikt.
Na een seizoen gevaren te hebben is onze conclusie dat dit een geweldige boot is, die aan al onze wensen beantwoord. Niet in de laatste plaats, hij ziet er gewoon erg goed uit…. Hebben we nog een verlanglijstje? Zeker, we overwegen nog een biminitop te laten plaatsen en wellicht nog eens een beetje muziek er in? En nogmaals, het ijzersterke punt van deze boot is, dat wanneer we in de toekomst nog eens wat anders willen, we er een zwaardere motor in kunnen zetten. Jaren vaarplezier dus! We kijken uit naar het nieuwe vaarseizoen, o wat gaat dat nog lang duren!

Schrijf review Zie alle 5 reviews

Corsiva heeft zich door de jaren heen bewezen als degelijk, goed en betrouwbaar. De Corsiva sloepen zijn zeer aantrekkelijk door de prijs kwaliteit/verhouding. De Corsiva sloepen zijn leverbaar vanaf € 4.950,- met een vinyl kussenset. De rompen zijn leverbaar in zwart, grijs of wit met een witte binnenschaal. De buiskappen zijn van zeer hoge kwaliteit met RVS buizenframes en van Nederlands fabricaat. De Corsiva New Age serie staat altijd bij ons op voorraad in de showroom.

Corsiva690

Deze wil je niet missen

Zoeken

Suzuki