Zoeken

logo flevonautica 1575x214 

bekijk onze boten1

Nieuws   

Voorbereidingen voor de winter! Accu verwijderenonderhoud 2

De bladeren vallen, de temperaturen dalen en de winter staat voor de deur. Het is tijd om je geliefde boot klaar te maken voor een welverdiende winterslaap. Hier zijn enkele tips voor een perfecte winteronderhoudssessie:

  1. Grondige reiniging: Start met een goede schoonmaakbeurt. Veeg alle bladeren, (kalk) aanslag en vuil van dek en kuip, en was je boot grondig om viezigheid, zand en andere ongewenste gasten te verwijderen. Vergeet niet om je boot van boven tot onder liefdevol te poetsen!
  2. Bescherming van het gelcoat: Breng een laagje was aan om het gelcoat te beschermen tegen de elementen. Dit zal helpen om de kleur en glans te behouden terwijl je boot in de opslag staat.
  3. Motorzorg: Vergeet je motor niet! Reinig en conserveer deze zorgvuldig. Vergeet ook niet om de brandstof uit het systeem te verwijderen of een brandstofstabilisator te gebruiken.
  4. Winterklaar maken van leidingen: Zorg ervoor dat alle leidingen en waterpompen goed worden afgetapt om bevriezing te voorkomen. Niemand wil onaangename verrassingen in de lente!
  5. Controleer je dekzeil: Zorg ervoor dat je dekzeil in goede staat is en stevig is bevestigd. Dit houdt je boot droog en beschermd tegen de elementen.
  6. Controleer accu`s: Verwijder de accu`s en bewaar ze op een droge plaats. Dit voorkomt dat ze bevriezen of beschadigen. Houd je aan de voorschriften voor laden en ontladen.
  7. Documenteer je werk: Maak wat leuke foto's van je winteronderhoudsproject. Dit inspireert anderen om hetzelfde te doen en herinnert je volgend jaar aan wat er moet gebeuren.

Het winterklaar maken van je boot kan een beetje werk vergen, maar het is de sleutel tot een lang en gelukkig leven voor je vaartuig. Zorg goed voor je boot, en hij zal je in het voorjaar belonen met geweldige avonturen op het water! 

Lees meer 

Populair en meest bekeken

Zoeken

Suzuki

 

 

 

 

 

aanmelden nieuwsbrief button2