Zoeken

logo website alles 2

reviews (3)
Door

★★★★★
Super boot
Afgelopen maand de trotse bezitter van een Oudhuijzer 570 Tender geworden. De derde boot in vier maanden tijd en deze bevalt fantastisch!
De boot is erg stabiel en goed te bedienen in combinatie met een Suzuki 20pk motor. De vaareigenschappen zijn uitstekend te noemen en met veel plezier hebben wij de afgelopen week deze boot flink uitgetest.
Verder ben ik bij Flevonautica heel fijn geholpen en is de boot op een avond geleverd in Friesland.
Nogmaals hartelijk dank voor de service!
Door

★★★★★
Review OudHuijzer 570 Tender
Na 2 maanden en veel gevaren te hebben is het tijd voor een review,
De Oudhuijzer 570 tender ( geheel Zwart ) in combinatie met een Suzuki DF60ATL en een Kalf Trailer.
de keuze :
We hebben gekozen voor de Oudhuijzer omdat hij er erg mooi uit ziet, en omdat je er op kunt slapen ( in combinatie met de kap en zonnedek ) en ook nog redelijk hard mee kan varen. We hadden een RIB en die varen over het algemeen subliem. De lat lag dan ook hoog wat betreft de vaareigenschappen.
de vaar eigenschappen :
de Oudhuijzer Tender vaart heerlijk. Wat opvalt is de stabiliteit tijdens het varen,de boot is verhoudingsgewijs erg breed, en dat merk je in de stabiliteit. Tijdens het langzaam varen laat de boot zich eenvoudig sturen, en in combinatie met de nieuwe Suzuki gaat dat fluister stil. Bij het snel varen valt ons op dat dat erg comfortabel blijft, ook als er golven worden genomen. De Suzuki geeft dan een heerlijk brul geluid.
Tijdens de snelle vaart is de boot nog steeds super goed bestuurbaar, en waant hij zich een echte speedboot. Hij is lekker licht dus laat zich goed rondsmijten.
de snelheden gemeten met de GPS :
In samenwerking met de Suzuki DF60ATL gaat de 570 Tender qua gemeten snelheid :
- 2 volwassenen vol gas 52 KM/H
- 4 volwassenen vol gas 45 KM/H
- 5 volwassenen + 1 kind 44 KM/H
de Kalf Trailer :
Het fijne van deze boot is dat hij Prima te traileren is. Een enkel assige geremde trailer maakt het dus mogelijk hem met een B rijbewijs te mogen traileren.
De nieuwe Kalf trailer met dubbele centreer wielen ( een absolute topper ) maakt het te water laten en het uit het water vissen een eenvoudige handeling.
De rij eigenschappen van de trailer zijn een verademing ten opzichte van onze vorige trailer. Geen trilling te bespeuren, heerlijk.
de rest :
Wij zijn erg blij met onze mooie nieuwe boot. Echter zijn wij dat niet alleen. Na een vaar vakantie door het schone Friesland kunnen we stellen dat de boot
voor veel positieve reacties zorgt. Tijdens de te water lating stormde er al een paar enthousiaste mensen naar ons toe, om te zeggen dat het hun droomboot is en dat ze het leuk vinden er nu een live te zien. Tevens tijdens het rondvaren veel duimen omhoog gekregen, en ook veel opmerkingen van “ mooie boot joh” Ook bij het aangelegd liggen waren er vrijwel altijd groepjes mensen te vinden die het e.e.a. goed in zich op wilden nemen, en foto’s maken. Voor mij persoonlijk was het duim omhoog gebaar van mensen in een prachtige mahonie speedboot ( je kunt wel raden van welk merk ) de max.
conclusie :
We zijn erg blij en trots op onze schitterende zwarte Oudhuijzer 570 Tender, en hopen er vele jaren plezier van te hebben.
Flevonautica :
Wij ervaren de mensen van Flevonautica als flexibel, kundig, en vooral enthousiast, iets wat ons hele aankoopproces heeft veraangenaamd.
We kunnen dan ook niets anders doen dan een hele goede aanbeveling geven.
Door

★★★★
Wolf in schaapskleren.
Een heerlijke tender voorzien van een 60 pk Suzuki. Een fluister stille motor met een mooie sound bij het snelle werk. Heerlijk 50 km/uur over het water scheren. Windkracht 5 geen enkel probleem, rustig slingerend en stampend over de golven terug naar veilige haven.(wel alles even zeevast zetten) Maar natuurlijk ook voor een rustig tochtje zeer geschikt. De kuipverlichting maakt het af. Wij zijn blij, heel blij !!!

Schrijf review Zie alle 3 reviews

Oud Huijzer sloepen, voor de echte kenner "de nummer één". Vooral de afwerking is een detail waar Oud Huijzer voor staat. Veel echte teak elementen. De kabelaring is van echt ambachtelijk bewerkt touw en evenals de buiskappen van Nederlands fabricaat. Oud Huijzer werk met een aantal standaard kleuren, maar is leverbaar in alle RAL kleuren zonder meerprijs. U bent van harte welkom om deze prachtige sloepen bij ons te komen bekijken.

OudHuijzer620

Deze wil je niet missen

Zoeken

Suzuki