Bezoekadres

Marinaweg 14, 1361 AC Almere

52°20'30.7"N, 5°07'59.4"E

Neem direct contact op

+31(0)36 53 68 555

Direct een afspraak

Afspraak inplannen

4.5

Gebaseerd op 85 beoordelingen

Suzuki buitenboordmotor bougie controleren of vervangen

Suzuki buitenboordmotor bougie controleren of vervangen

Hoe je in een Suzuki buitenboordmotor de Bougie kunt controleren en vervangen

Verschijnselen van een bougie die kapot is

Motor stottert of hikt: Dit is een van de meest voorkomende symptomen van een defecte bougie. De motor kan op één of meerdere cilinders stotteren, wat resulteert in een onregelmatig lopen en verlies van vermogen.
Moeilijk starten: Een defecte bougie kan het starten van de motor bemoeilijken, vooral bij koud weer. De motor kan langer draaien of helemaal niet aanslaan.
Verlies van vermogen: Een defecte bougie kan leiden tot een merkbaar verlies van motorvermogen. De boot kan langzamer accelereren en minder kracht hebben, vooral bij hogere toerentallen.
Ruw stationair toerental: De motor kan onregelmatig of ruw lopen bij stationair toerental, met trillingen en schokken.

YouTube video uitleg hoe je in de Suzuki buitenboordmotor de bougie kan controleren of vervangen

In deze YouTube-video laten we je zien hoe je een bougie kunt demonteren en vervangen in een kleinere versie van een buitenboordmotor. Volg de eenvoudige stappen om zelf te kunnen vaststellen of er iets mis is met de bougie. We geven ook tips over hoe je de bougie kunt inspecteren en correct kunt monteren. Mis deze handige instructies niet!

Introductie:
Welkom bij onze YouTube-video waarin we laten zien hoe je een bougie kunt demonteren bij een wat kleinere versie van een buitenboordmotor. Dit stelt je in staat om zelf eventuele problemen te constateren.

De mogelijkheid om de bougie te vervangen:


Wist je dat je ook de bougie kunt vervangen als dat nodig is? We leggen je uit hoe.

Stap 1: Bougiesleutel positioneren:
Steek de bougiesleutel over de bougie heen en gebruik het bijgeleverde gereedschap om de klus gemakkelijker te maken.

Stap 2: Demonteren van de bougie:
Draai tegen de klok in om de bougie los te maken. Meestal kun je deze daarna met de hand verder demonteren. Je voelt duidelijk wanneer de bougie loskomt en ziet de dop ook een stukje vallen.

Stap 3: Inspectie van de bougie:
Nu kun je de bougie demonteren en zelf inspecteren hoe deze eruitziet. Neem de tijd om eventuele problemen op te merken.

Stap 4: Monteren van de bougie:
Om de bougie weer te monteren, plaats je deze in de dop en houd je hem recht voor het bougiegat. Voel even met de hand of de bougie soepel kan worden vastgedraaid. Zorg ervoor dat deze recht in het schroefdraad zit.

Stap 5: Vastdraaien van de bougie:
Draai de bougie volledig met de hand aan tot deze niet verder kan. Geef het vervolgens nog een kwartslag extra en zet hem goed vast. Verwijder ten slotte de bougiesleutel.

Stap 6: Bougiedop bevestigen:
Plaats de bougiedop en voel even duidelijk of de bougie wat weerstand geeft. Dit geeft aan dat deze stevig is bevestigd.

Conclusie:
Gefeliciteerd! Je hebt succesvol een bougie gedemonteerd en vervangen in een kleinere buitenboordmotor. Je bent nu klaar om verder te gaan. Bedankt voor het kijken naar onze video!

#Bougie
#Demonteren
#Vervangen
#Buitenboordmotor
#suzuki
#Inspectie
#Instructies