Bezoekadres

Marinaweg 14, 1361 AC Almere

52°20'30.7"N, 5°07'59.4"E

Neem direct contact op

+31(0)36 53 68 555

Direct een afspraak

Afspraak inplannen

4.4

Gebaseerd op 79 beoordelingen

Flevolandse zakenvrouw van het jaar

Flevolandse zakenvrouw van het jaar

Elk jaar is er de verkiezing van Flevolandse Zakenvrouw van het jaar. Het event in Flevoland om vrouwen een podium te geven. In diverse categorieën worden vrouwen in het zonnetje gezet. Jolanda heeft in 2022 de publieksprijs gewonnen.

Jolanda Jansen: ‘Maak van je droom een daad’”

Verslag van het interview met Jolanda over de prijs in 2022 geplaatst in Almere zaken

Zonder afbreuk te doen aan de andere categorieën, is de publieksprijs misschien wel de meest begeerde prijs die het Netwerk Flevolands Zakenvrouwen jaarlijks uitreikt. De leden kozen massaal voor Jolanda Jansen, eigenaar van FlevoNautica, En zoals het vaker gaat bij succesvolle ondernemers, begon ook haar ondernemerschap met een persoonlijke passie.

Een gezamenlijke passie, want niet alleen Jolanda maar ook haar man Ferry heeft een grote liefde voor boten. Toch duurde het even voor de stap naar het ondernemerschap werd gezet. Jansen vertelt: “We werkten allebei in de zorg, en dat beviel ons goed. Door onze afwisselende werktijden hadden we best wat ruimte over voor een tijdrovende hobby. Varen was iets dat, met name bij mijn man, er al heel jong inzat. We hadden een eigen boot en er stond ook altijd wel een boot op de oprit om opgeknapt te worden.”

Almere
Het stel is dan nog woonachtig in Dronten, maar als ze naar Almere verhuizen, begint het ondernemerschap steeds meer te kriebelen. “We kregen inmiddels zoveel vragen van mensen naar boten, dat we er serieuzer naar gingen kijken, ook wat betreft de financiën. We besloten een loods van 1000 m2 te huren en ons in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Door de vaste lasten, hadden we nu ook verplichtingen, dat gaf direct een ander gevoel. Nu moesten we het ook waar gaan maken.”

Inspirerend
In 2017 besloot Jolanda haar baan op te zeggen en het ondernemerschap aan te gaan. “Het mooie is dat het Netwerk Flevolandse zakenvrouwen daarin ook een rol heeft gespeeld. Ik was al aangesloten bij het netwerk en de verhalen van andere vrouwen waren zo inspirerend dat ik ook de stap wilde nemen. Ik liet de zorg achter me en ging vol het ondernemerschap aan.” In de jaren die volgden groeide het bedrijf uit tot een succesformule. De oorspronkelijke locatie in Almere Buiten met een oppervlakte van 2.600 m2 dient tegenwoordig als werkplaats. Afgelopen voorjaar opende FlevoNautica een nieuwe showroom aan de Jachthaven Marina Muiderzand in Almere Duin.

Trots op titel
Op 24 juni nam Jolanda trots de award voor Flevolandse Zakenvrouw 2022 in ontvangst. Een moment dat diepe indruk op haar maakte. “Ik had van te voren niet gedacht dat ik het zo belangrijk zou vinden, maar op het moment dat je daar op het podium staat en in de schijnwerpers wordt gezet, iets waar ik normaal nooit voor kies, dan besef je ineens wat je allemaal bereikt hebt.” Uitspreken dat ze trots is, is voor Jolanda niet iets wat ze van nature deed. “Ik ben altijd vrij veel op de achtergrond geweest. Als kind was ik een ontzettend verlegen en stil meisje. Door de jaren heen is dat veranderd, en op het moment dat ik op het podium stond, voelde ik ook: dit is mijn moment, hier sta ik nu, dit heb ik allemaal bereikt en daar ga ik vanavond eens heel erg van genieten.”

Voorbeeld
Jolanda vervolgt: “Ik hoop daarmee ook een voorbeeld te zijn, niet alleen voor mijn eigen vier dochters, maar ook voor andere vrouwen die de droom hebben om ondernemer te worden. Ik zou daar tegen willen zeggen: vraag advies aan andere ondernemers, verzin een plan. En maak dan van die droom een daad.”

Ken je een ondernemende vrouw die woont of werkt in Flevoland?

Meldt haar aan voor deze mooie en inspirerende titel. Of wordt lid van dit inspirerende netwerk in Flevoland. Samen ontmoeten, is elkaar versterken. Wil je een keer met Jolanda mee naar een event, neem dan contact met haar op.