Bezoekadres

Marinaweg 14, 1361 AC Almere

52°20'30.7"N, 5°07'59.4"E

Neem direct contact op

+31(0)36 53 68 555

Direct een afspraak

Afspraak inplannen

4.5

Gebaseerd op 85 beoordelingen

Tips: monteren fenderogen | dekogen

Tips: monteren fenderogen | dekogen

Het monteren van fenderhaken op je boot, hoe doe je dat?

In de onderstaande instructievideo zal Leon jullie aangeven, hoe je dit stap voor stap kunt bereiken.

De woorden fenderhaken en dekogen worden door elkaar gebruikt. De boorinstructie kan ook voor andere onderdelen worden toegepast.

Fenderhaken zijn essentieel om fenders aan te hangen om zo je boot te beschermen tegen schade tijdens het aanmeren. Ze zorgen ervoor dat de boot veilige afstand houdt van harde oppervlakken, zoals steigers of andere boten. Het goede nieuws is dat je deze fenderhaken gemakkelijk zelf kunt monteren. Dus laten we aan de slag gaan!

  • Stap 1: Bepaal de juiste locatie Het eerste wat je moet doen, is bepalen waar je de fenderhaken wilt monteren. Dit hangt af van het type boot dat je hebt en waar je de meeste bescherming nodig hebt. Over het algemeen is het raadzaam om fenderhaken te plaatsen op de delen van de boot waar de kans op schade het grootst is. Zorg ervoor dat de fenderhaken stevig kunnen worden bevestigd aan een stevig deel van de boot
  • Stap 2: Voorbereiding Voordat je begint met monteren, moet je ervoor zorgen dat je de juiste constructies en materialen bij de hand hebt. Dit omvat onder andere een boormachine, soevereinboor, schroeven, een meetlint, een potlood en natuurlijk de fenderhaken zelf. Controleer ook of de fenderhaken geschikt zijn voor jouw type boot en of ze de juiste draagkracht hebben om je boot te ondersteunen.
  • Stap 3: Markeren en boren Nu gaan we beginnen met het markeren van de boorpunten op de boot. Plaats de fenderhaak op de gewenste locatie en gebruik een potlood om de boorgaten te markeren. Zorg ervoor dat de fenderhaak recht is uitgelijnd en markeer de positie van alle boorgaten. Neem de tijd om dit rond te draaien, zodat de fenderhaken later stevig kunnen worden bevestigd.
  • Stap 4: Gatenboren en monteren Nu is het tijd om de gaten te boren. Gebruik een boormachine met een boor die geschikt is voor de schroeven die je gaat gebruiken. Boor voorzichtig op de gemarkeerde punten en zorg ervoor dat je niet doorboort. Verwijder eventuele boorresten en maak de gaten schoon. Belangrijk om altijd met een souverijnboor, na te boren om te voorkomen dat de gelcoat beschadigt raakt als je de schroef aandraait. Plaats vervolgens de fenderhaken over de geboorde gaten en bevestig ze stevig met behulp van de schroeven. Zorg ervoor dat de fenderhaken goed vastzitten en stevig genoeg zijn.
  • Stap 5: Testen en aanpassen Nu de fenderhaken zijn gemonteerd, is het tijd om ze te testen.
  • Plaats de fenders in de haken en controleer of ze goed hangen

Veel plezier ervan.

Montage is op eigen risico, FlevoNautica kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor schades ten gevo